nieuws

Dordtse school neemt in stijl afscheid van supervrijwilliger Jos

Een bijzonder afscheid donderdag op basisschool de Satelliet in Dordrecht. Na 20 jaar stopt de 80-jarige klusjesman Jos Jilesen met zijn werk als vrijwilliger.
Hij wil graag meer tijd met zijn vrouw doorbrengen. En dat afscheid laat de school niet onopgemerkt voorbij gaan. Meester Jos, zoals de kinderen hem noemen, werd flink in het zonnetje gezet.
Zo’n 250 kinderen haalden hem thuis op voor zijn laatste dag. In een cabrio werd hij naar de school gereden waar een special Jos-lied voor hem werd gezongen.

'Hij doet alles'

Jos raakte ooit als ouder betrokken bij de school. Het begon met af en toe een plankje ophangen, maar al snel kwam hij elke dag klusjes doen voor de school. De kinderen zijn duidelijk dol op hem. "Hij is gewoon heel erg lief en hij doet altijd alles. Hij is echt belangrijk voor ons!"
Ook schoolhoofd Lenneke van Genderen weet dat de Satelliet Jos hard gaat missen. "Jos is echt een supervrijwilliger. We hebben hier altijd veel creatieve ideeën en binnen no-time is Jos dan alweer begonnen aan de klus. En dat 20 jaar lang. Dat is wel echt heel bijzonder."
'Geridderd'
Voor al zijn inzet is Jos door de Satelliet 'geridderd' tot ‘Erelid van de school’.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl