nieuws

Tientallen aanhoudingen rondom bekerfinale Feyenoord

Het Stadhuisplein na het bekerfeest
Het Stadhuisplein na het bekerfeest © wijkagent Steven van der Ham, Twitter.
Rondom de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht zijn in totaal 59 mensen aangehouden. De politie verrichte onder meer arrestaties rond het Feyenoordstadion, op het Stadhuisplein en op de Coolsingel.
Er werden veel supporters opgepakt voor onder meer baldadigheid, vernieling en belediging.
Drie agenten raakten gewond. Een van hen werd gebeten door een politiehond. Een andere agent kreeg een steen op zijn hand die door supporters naar hem toe was gegooid.
In het Varkenoordsepark werd een agent door een supporter op zijn hoofd geslagen. De politie arresteerde hiervoor twee verdachten.
Vechtpartij
Voorafgaand aan de bekerfinale werden al vijftien mensen aangehouden. Twee van hen werden opgepakt, omdat ze betrokken waren bij een vechtpartij. Op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat raakten supporters met elkaar slaags.
Ook bekogelden ze op het Breeplein een ME-bus met vuurwerk. Bij de knokpartij raakte een man gewond. Hij had volgens de politie een gat in zijn hoofd. Hij is behandeld door ambulancepersoneel.
In het stadion moest de ME een aantal keren stewards ontzetten die de supporters van Feyenoord en FC Utrecht uit elkaar wilden houden.
Het feest op het Stadhuisplein trok vele duizenden mensen die samen de wedstrijd bekeken.
Volgens de politie ging dit gemoedelijk en zonder grote problemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl