nieuws

75.000 bezoekers voor Dordtse Schouwburg Kunstmin

Schouwburg Kunstmin presenteerde maandag zijn nieuwe theaterprogramma. Afgelopen jaar trok het theater 75.000 bezoekers. Maar dat is voor directeur Jasper Damsteegt nog niet genoeg: "Het aantal voorstellingen zit wel aan z'n maximum, maar in de bezetting van de zalen zien we nog volop groeikansen".
De schouwburg is anderhalf jaar geleden
, het aantal zalen is uitgebreid en Kunstmin is sinds dit jaar ook verantwoordelijk voor de exploitatie van het
.


Dankzij de verbouwing kan in Dordrecht eigenlijk alles, vindt programmeur Susan Dewel.

"Vier verschillende zalen, met elk een eigen dynamiek. We zijn steeds aan het kijken wat past waar het beste in. Da's best leuk."
Nieuwe initiatieven zijn welkom
Ondanks het bezoekersaantal van afgelopen jaar, wil Damsteegt nog verder groeien.
"Zo hebben we al een grote groep ouderen aan ons gebonden, met lunchconcerten. En we doen veel met de jeugd van 4 tot 12 jaar. Dat leverde onder meer tien uitverkochte kerstvoorstellingen op", vertelt Damsteegt.
Ook is er volgens hem volop ruimte voor nieuwe initiatieven: "Zoals Kunstmin Live, een talk- en theatershow in de kleine zaal. Dat wordt erg goed bezocht en daar gaan we dus mee door. Als mensen iets nieuws willen in Kunstmin of Energiehuis zijn ze welkom."
Opvallende namen
Het seizoen 2016/2017 wordt geopend met een soort spektakelshow over Jeroen Bosch. Maar ook onder andere de musical Hair, O'G3NE, Youp van 't Hek,Jandino Asporaat, de Chippendales en Maaike Ouboter staan op het programma.
Het volledige theaterprogramma staat op de website van Kunstmin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl