Gezocht: verhalen over het échte Rotterdam voor film

Rotterdam speelt de hoofdrol in een internationale speelfilm in de reeks Cities of love. "We zijn vooral op zoek naar de rauwe, niet gepolijste verhalen en locaties van de stad", legt Rotterdammer Joeri Pruys uit.
Samen met Matt Jaems produceert hij het project. Pruys: "Uiteraard gebruiken we de prachtige locaties zoals de skyline op de Kop van Zuid, maar om het echte Rotterdam te laten zien hebben we dus tips van de inwoners zelf nodig."

Naast de film is er ook een beweging in het leven geroepen die de Rotterdammers aan spoort het project Rotterdam I love you te voeden. "Je kunt er verhalen, filmpjes en foto's kwijt en zelfs actief gaan deelnemen als onderzoeker in het veld."

De speelfilm wordt gemaakt door tien verschillende regisseurs uit binnen- en buitenland en meer dan 25 acteurs uit de hele wereld.

Nederlandse spelers als Halina Reijn en Nasrdin Dchar (Ro theater) hebben hun medewerking al toegezegd. "En acteurs als Harvey Keitel, Bradley Cooper en Natalie Portman hebben al in eerdere edities van I Love you gespeeld en nu weer serieus interesse getoond", zegt producent Pruys.

In de serie Cities of Love zijn de steden Parijs, New York en Rio de Janeiro al verfilmd. De uiteindelijke filmopnames van de Rotterdamse versie starten in de lente van 2017.
Deel dit artikel:

Reageren