RIJNMOND SPORT

Slot over tijdrekken Vitesse tegen Feyenoord: 'Hadden dit kunnen voorkomen door goals niet zo eenvoudig weg te geven'

Arne Slot coachend richting Guus Til tijdens Vitesse-Feyenoord
Arne Slot coachend richting Guus Til tijdens Vitesse-Feyenoord © Marcel ter Bals/Orange Pictures
Een teleurgestelde Arne Slot zag Feyenoord zondag met 2-1 verliezen van Vitesse. Beide doelpunten van de Arnhemmers kwamen tot stand via geklungel achterin bij de Rotterdammers. "In zulke moeilijke uitwedstrijden moet je ervoor zorgen dat je een aantal basisdingen niet fout doet. Je moet bijvoorbeeld niet heel eenvoudig goals tegen krijgen, maar dat is ons vandaag wel overkomen."
"Dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan", vervolgt Slot. "In de eerste helft herstelden we ons goed na de tik van de tegengoal, dus dan ga je de tweede helft in met het idee dat je dat doortrekt. Als je dan weer zo'n makkelijke goal weggeeft... Daarna hebben we nog wel een kwartier goed gespeeld, maar het laatste halfuur hebben we niet meer gevoetbald", doelt Slot op het vele tijdrekken van de thuisploeg.
Desondanks ziet Slot het getreuzel van de Arnhemmers niet als voornaamste reden voor de nederlaag van zijn ploeg. "Ik heb ook gelijk in de kleedkamer gezegd dat we naar onszelf moeten kijken. Je komt in deze situatie door twee goals weg te geven. We hadden dit echt kunnen voorkomen door de goals niet zo eenvoudig weg te geven."
Bekijk hieronder het hele interview met Feyenoord-trainer Arne Slot.
Slot over tijdrekken Vitesse tegen Feyenoord: 'Hadden dit kunnen voorkomen door goals niet zo eenvoudig weg te geven'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl