DIERGAARDE BLIJDORP

Feest in Diergaarde Blijdorp: moeder Pooh bevalt na ruim een jaar zwangerschap van derde baby-tapir

De zaterdag geboren Maleise tapir
De zaterdag geboren Maleise tapir © Diergaarde Blijdorp
Een bijzondere bevalling zaterdagavond in Diergaarde Blijdorp. Na een draagtijd van ruim vierhonderd dagen is er in de Rotterdamse dierentuin een nieuwe Maleise tapir geboren. Zowel moeder als kalf maakt het goed. Voor moeder Pooh is het al haar derde jong.
De komst van een nieuwe Maleise tapir is bijzonder, omdat het dier in Nederland alleen in Diergaarde Blijdorp te zien is. In heel Europa is de Maleise tapir in totaal in slechts 24 dierentuinen te bewonderen.
Daarnaast is de tapir een met uitsterven bedreigde diersoort, vooral door het verdwijnen van oerwoud en in mindere mate vanwege de jacht op tapirvlees. In Myanmar, Thailand, Cambodja en op het Indonesische eiland Sumatra komt de Maleise tapir nog in het wild voor. De dieren hebben daar zoveel moeite met het vinden van een partner, dat voortplanting en daarmee de toekomst van de tapirs in gevaar komt.

Nog geen naam

Vanaf dinsdag is het kalf naar alle waarschijnlijkheid te bewonderen voor bezoekers. Het vrouwtje heeft nog geen naam, die wordt nog bedacht door verzorgers van Diergaarde Blijdorp. Een jonge tapir is bruin met witte strepen. Na zo'n drie maanden beginnen de strepen en vlekken van zijn vacht te verbleken en binnen ongeveer een halfjaar zijn die vrijwel helemaal verdwenen. Met zo'n drie jaar zijn ze volwassen.
De jonge tapir naast moeder Pooh
De jonge tapir naast moeder Pooh © Diergaarde Blijdorp

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl