Ibn Ghaldoun voorlopig dicht

De leerlingen van Ibn Ghaldoun school aan de Kokerstraat in Rotterdam zullen bij de start van het nieuwe schooljaar naar een tijdelijke locatie moeten. Oorzaak is de brand op de zolderverdieping enkele weken geleden.

In het gebouw zitten twee scholen: de Ibn Ghaldoun en Nieuw Zuid. Als gevolg van de brand heeft het gedeelte van Nieuw Zuid waterschade opgelopen. Deze schade kan voor 23 augustus, de start van het nieuwe schooljaar, worden verholpen. Het pand van Ibn Ghaldoun is echter zwaar beschadigd. De verwachting is dat het opknappen minstens zes maanden gaat duren. Er zijn door de gemeente twee locaties aangeboden aan Ibn Ghaldoun.

Volgens de Rotterdamse wethouder De Jonge is het van belang dat de leerlingen en hun ouders snel weten waar zij aan toe zijn. "Het is voor hen al vervelend genoeg dat dit is gebeurd. De leerlingen moeten het nieuwe schooljaar gewoon goed kunnen starten, daarom is er snel een oplossing gevonden in de vorm van twee mogelijke tijdelijke locaties die we nu op het oog hebben en hebben voorgesteld aan het schoolbestuur."

Na het weekend zal hierover een definitief besluit worden genomen.

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat de oorzaak van de brand kortsluiting was. Er is geen reden voor een vervolgonderzoek. Volgens een eerste schatting is er een schade aan de inventaris van € 500.000 en € 1,5 miljoen opstal. Het gebouw is verzekerd tegen brandschade.

Deel dit artikel: