Man die Schiedammer in hoofd schiet krijgt 10 jaar en tbs

Een forse straf voor de 22-jarige dader van een schietpartij in Schiedam. Afgelopen week is hij veroordeeld tot tien jaar cel en tbs. De uit Vlaardingen afkomstige dader schiet op 10 oktober 2020 het dan 18-jarige slachtoffer door het hoofd. Hij overleeft het, maar kan bijna niets meer en is dus de rest van zijn leven hulpbehoevend.

Twee jongens die elkaar niet kennen krijgen op vrijdag 9 oktober 2020 op een metrostation ruzie met elkaar. De 18-jarige Schiedammer slaat daarbij de Vlaardinger een blauw oog. De Vlaardinger wil wraak nemen en informeert waar hij de Schiedammer kan vinden. Hij heeft er zelfs geld voor over.

Een dag na de ruzie gaat hij met een wapen op zak naar de P.J. Troelstralaan in Schiedam, waar zijn doelwit woont. Hij zoekt het precieze adres, maar vindt de Schiedammer niet. Totdat hij plotseling op straat de 18-jarige jongen, samen met zijn broer, tegenkomt. Hij twijfelt geen moment, richt zijn vuurwapen op het hoofd van het slachtoffer en schiet.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tegen de Vlaardinger 12 jaar cel en tbs. De rechter legt hem dus twee jaar minder celstraf op. Het OM kondigt in Bureau Rijnmond aan deze hogere straffen te zullen blijven eisen bij dit soort geweldsdelicten.

Meer over dit onderwerp:
BUREAU RIJNMOND BURIJ15 112 MISDAAD
Deel dit artikel: