FC Dordrecht: acht spelers over, werk aan de winkel

Technisch manager Marco Boogers kan komende zomer weer flink aan de slag om de selectie van FC Dordrecht op peil te krijgen. De Schapenkoppen, die dit seizoen teleurstellend als veertiende eindigden in de eerste divisie, zien veel spelers vertrekken. Slechts acht voetballers hebben nog een doorlopend contract aan de Krommedijk, namelijk Rangelo Janga, Jafar Arias, Jeroen Lumu, Michael Chacon, Ibrahima Touré, Sai van Wermeskerken, Alvin Daniels en Danzell Gravenberch.
Van dat achttal is het nog maar de vraag wie in Dordrecht blijft. Janga maakte dit seizoen 21 competitiegoals en voor hem is interesse. "Voor mij is het belangrijk dat ik ergens eerste spits word en me door kan ontwikkelen," laat Janga weten. Ook is er belangstelling voor Lumu, Gravenberch en Van Wermeskerken.

De gehuurden Glenn Bijl, Jordy Vleugels, Nick de Bondt en Guus van Weerdenburg keren terug bij hun club. Robbert te Loeke, Arnaud de Greef, Alban Bunjaku, Gino Boers, Noel Goossens, Quincy Boogers, Giovanni Gravenbeek en Josimar Lima hebben een aflopend contract. Een aantal van hen heeft een nieuwe aanbieding gehad. Matthew Steenvoorden en Jeffry Fortes zijn definitief weg. Zij zijn onhaalbaar voor FC Dordrecht.

Toni Varela werd in februari door FC Dordrecht vastgelegd, maar kwam niet één keer in actie omdat zijn oude club Al Jahra uit Koeweit hem niet vrijgaf. "Het is afwachten wat er nu gaat gebeuren. Ik sta open voor alles, ook voor FC Dordrecht. Ik ga met de club praten. Zoek in ieder geval stabiliteit, daar heeft het in de afgelopen jaren aan ontbroken."
Deel dit artikel:

Reageren