Vollering wint met Women's Tour haar eerste meerdaagse wedstrijd

Wielrenster Demi Vollering heeft de Women's Tour, ook wel de Ronde van Groot-Brittannië voor vrouwen genoemd, gewonnen. Haar leidende positie in het algemeen klassement kwam in de laatste van zes etappes niet meer in gevaar. Daarmee wint de Berkelse haar eerste meerdaagse etappekoers.

Vollering (24) kent een bijzonder succesvol 2021. Eerder dit jaar won ze al grote wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik en La Course, maar reed ze ook op het podium in de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl. Twee weken geleden werd de Berkelse nog zevende op het WK.

De basis voor haar eindzege in de Women's Tour legde Vollering afgelopen woensdag, met een indrukwekkende tijdrit. Op het parcours van ruim 16 kilometer was de renster van SD Worx liefst 1.06 minuut sneller dan de Britse Joscelin Lowden.

'Geluk was er een tijdrit'

"Het is natuurlijk supermooi", blikt Vollering terug. "Ik had, toen ik de wedstrijd zou gaan rijden, hoge verwachtingen. Toen ik het parcours zag, was het vrij vlak. De verwachtingen werden op dat moment wel wat minder, omdat ik normaal van het klimmen moet hebben. Gelukkig zat er een tijdrit in." Die verliep uitstekend voor Vollering, waarna de eindzege haar niet meer kon ontgaan.

Luister hieronder naar het interview met Demi Vollering in Radio Rijnmond Sport. De tekst gaat verder onder het fragment:

Vollering kijkt met een goed gevoel terug op haar wielerseizoen, dat er nu op zit. Zo won de Berkelse de koers Luik-Bastenaken-Luik, die hoog op haar lijstje stond. "Dat was ook een teamoverwinning. Iedereen reed op die dag erg sterk. Het plan pakte uit zoals we het hadden bedacht", blikt Vollering in. "La Course was natuurlijk ook schitterend. Die zege was meer onverwacht." Het WK Wielrennen verliep daarentegen teleurstellend voor Vollering en de Nederlandse rensters. "Maar op het volgende WK moeten we er gewoon weer staan", benadrukt Vollering.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT WIELRENNEN SPORT
Deel dit artikel:

Reageren