FC DORDRECHT

FC Dordrecht krijgt te weinig in het duel met Helmond Sport

Stijn Meijer mist namens FC Dordrecht een grote kans tegen Helmond Sport
Stijn Meijer mist namens FC Dordrecht een grote kans tegen Helmond Sport © Orange Pictures - Rene Nijhuis
In de eerste divisie blijft FC Dordrecht onderaan staan. De Schapenkoppen verloren zondag aan de Krommedijk nipt van Helmond Sport (0-1). Het team van trainer Michele Santoni heeft na tien wedstrijden nog maar zes punten en kon de laatste negen thuisduels niet winnen.
De beginfase van de wedstrijd was voor de bezoekers. Zo scoorde Jellert van Landschoot in de zesde minuut niet uit een hachelijke situatie voor het doel van FC Dordrecht. De thuisploeg kreeg in de tiende minuut een goede mogelijkheid op het openingsdoelpunt. Nikolas Agrafiotis trapte de bal net voorlangs.
Vervolgens gebeurde er een tijdje niets. Helmond Sport kwam voor de rust nog wel op voorsprong. Uit de kluts leek Van Landschoot voor de bezoekers te scoren, maar die treffer ging de boeken in als een eigen doelpunt. Keeper Liam Bossin gaf namens FC Dordrecht onbedoeld de bal het laatste zetje (0-1).

Goede tweede helft van Dordt

In de tweede helft was het even wachten op de eerste grote kans. Die was wel voor FC Dordrecht. Vlak na het uur kopte Agrafiotis de bal terug op Stijn Meijer, die één op één faalde met Mike Havekotte van Helmond Sport. Meijer kopte namelijk de bal recht op de voormalige keeper van de Dordtenaren. Tien minuten later pakte Havekotte een hard schot van Seydine N'Diaye in tweede instantie.
FC Dordrecht was in de tweede helft beter dan Helmond Sport. Tien minuten voor tijd knalde invaller Jerailly Wielzen voor Dordt buiten het zestienmetergebied de bal hard op de lat. De Noord-Brabanders waren slechts één keer gevaarlijk via Jossue Kanga Dolet, die oog in oog met Bossin op de keeper schoot. FC Dordrecht perste een slotoffensief uit, met kansen voor Agrafiotis, Jacky Donkor en Tim Hölscher. Uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker niet meer.

FC Dordrecht - Helmond Sport 0-1 (0-1)

38' 0-1 Liam Bossin (eigen doelpunt)
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Hobbel (67' Suray), Van Huizen, N'Diaye, Savastano (77' Biberoglu); Miceli (54' Donkor), Pascu (67' Wielzen), Hölscher, Schuurman; Meijer, Agrafiotis