Podcast Sparta over optreden Henk van Stee: 'Zo kun je Sparta niet neerzetten in de voetbalwereld'

Het is onrustig rond de jeugdopleiding van Sparta. Zo pleitte Hugo Borst al voor flinke bezuinigingen op dat terrein en werd hoofd jeugdopleiding Dolf Roks vorige week de laan uitgestuurd. Technisch directeur Henk van Stee gaf maandag in FC Rijnmond tekst en uitleg, maar dat kon vooral Anton Slotboom niet bekoren. "Ik ben heel erg geschrokken", vertelt hij in onze podcast Sparta.

"Ik vond het een abominabel optreden", vervolgt Slotboom. "Van Stee komt soms heel goed over, maar de laatste maanden heeft hij ons Sparta-supporters een paar keer benaderd op een manier waar je toch echt grote vraagtekens bij kunt plaatsen. De heel vreemde verdedigende reactie op de mislukte transferperiode bijvoorbeeld. En in FC Rijnmond zat hij heel raar aan tafel, hij heeft heel vreemde dingen gezegd."

Tekst gaat verder onder de uitzending van FC Rijnmond met Henk van Stee.

"Hij wil zijn eigen keuzes verdedigen, dat snap ik", gaat Slotboom verder. "Maar hij was de jeugdopleiding aan het affikken. Zelfs het selectiebeleid, met spelers die de jeugdelftallen van Oranje halen, begon hij af te branden. Hij zei zelfs: die trainers van nationale jeugdelftallen hebben die jeugdspelers van Sparta nooit zien spelen en kiezen maar wat. Dat kan je echt niet zeggen. Daarmee zet je Sparta voor schut en dat mag een man op zijn positie nooit doen. Zo kun je Sparta niet neerzetten in de voetbalwereld."

Juichmomentje

Ruud van Os zat maandag zelf naast Van Stee aan tafel in FC Rijnmond. "In het clubblad van maart 2020 staat een interview met directeur Manfred Laros, die vertelt waarom Sparta nooit zal bezuinigen op de jeugdopleiding. Met daarbij een staatje waaruit blijkt dat Sparta in de afgelopen veertien jaar 16 miljoen heeft uitgegeven aan de jeugdopleiding. Maar de opbrengsten zijn 29,6 miljoen. Een resultaat van 13,5 miljoen. Al met al een getal waardoor ik niet begrijp waarom Sparta wilde snijden in de jeugdopleiding."

"Maar dat is nu dus van tafel, liet Van Stee blijken in FC Rijnmond. Dat was voor mij wel een juichmomentje."

Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!

Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT PODCAST SPARTA SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren