Toch geen renovatie van Van Brienenoordbrug in Barendrecht

Het bouwdok van Barendrecht zal toch niet gebruikt worden voor de bouw en renovatie van de twee bogen voor de Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat heeft na overleg met de gemeente besloten dat de locatie niet geschikt is voor de werkzaamheden. De gemeente is opgelucht dat de plannen niet worden doorgezet.

"Ik ben blij dat deze locatie niet langer in beeld is. Wij maakten ons serieuze zorgen over de mogelijke effecten voor onze inwoners en voor natuur en milieu", zegt CDA-wethouder Peter Luijendijk. Om de werkzaamheden op het bouwdok te kunnen uitvoeren zou het terrein ingrijpend moeten veranderen, en ook moest het bestemmingsplan aangepast worden. Voor Rijkswaterstaat was dat reden genoeg om de haalbaarheidsstudie naar het project niet voort te zetten.

Het bouwdok is eigendom van Rijkswaterstaat. Zij hebben het college van burgemeester en wethouders laten weten het terrein wel te willen blijven gebruiken voor andere infrastructuurprojecten, zoals de renovatie van de Tweede Heinenoordtunnel. Vanaf 2021 tot en met 2024 wordt het terrein dan gebruikt voor een aantal bouwketen en als opslagplaats voor materiaal en materieel.

Hoewel de plannen voor de Van Brienenoordbrug niet doorgaan, blijven de gemeente en Rijkswaterstaat overleggen over de impact van het in gebruik nemen van het terrein voor Barendrecht.

Meer over dit onderwerp:
BARENDRECHT NIEUWS VERKEER
Deel dit artikel: