Dit is hoe het nieuwste vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn aankwam in Rotterdam

Het nieuwste vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn (HAL) kwam donderdagmorgen aan in de Wilhelminakade in Rotterdam. De aankomst trok de nodige bekijks, onder andere van Kees en Wim Brouwer, de tweeling die net als hun vader en grootvader voor de HAL werkten. “Dit is altijd een imposant moment”, vertelden ze aan Rijnmond.

Ze waren niet de enigen die donderdagmorgen het schip van bijna driehonderd meter zagen thuiskomen, met aan boord plek voor 2660 passagiers en ruim 900 bemanningsleden. Het schip is een motorschip (MS) en geen stoomschip (SS), zoals haar befaamde voorganger die al jarenlang aan de kade van Katendrecht ligt.

Het MS Rotterdam zal blijven tot vrijdagmiddag 17:00 uur. Tijd genoeg dus voor de HAL-tweeling Kees en Wim om het schip te begroeten. “Het is voor ons een beetje familycompany”, vertelden ze. Ze vonden het wel jammer dat het schip Amsterdam als thuishaven krijgt, maar blijven het bijzonder vinden om het schip van dichtbij te zien.

Het nieuwste vlaggenschip heeft de naam Rotterdam VII. Het is niet het enige iconische schip van de HAL. HAL-deskundigen Nico Guns en Martien Hoegen zetten er negen op een rij: van Nieuw Amsterdam II (1938-1974) tot Rotterdam V (1959-1997) en De Allereerste Rotterdam (1873-1883).

Meer over dit onderwerp:
MS ROTTERDAM ROTTERDAM NIEUWS
Deel dit artikel: