nieuws

Ian Siegal (GB) & Jimbo Mathus (USA) in Live uit Lloyd

In Live uit Lloyd hoor je vanavond een bijzondere sessie van de Britse bluesman Ian Siegal (1971) en zijn Mississippi maatje Jimbo Mathus (1967). De twee roots 'n bluesmuzikanten toeren door Europa, maakten onlangs een mooi live album getiteld 'Wayward Sons' en spelen daarvan in Live uit Lloyd vijf songs.
Ian Siegal
heeft voor de echte blues- en americanaliefhebber eigenlijk geen introductie nodig. Deze man heeft ondermeer al zeven
British Blues Awards
en een
European Blues Award
op zijn naam staan en wordt geprezen door muziekcritici en collega-muzikanten.
Siegal
laat zijn gitaar ‘janken’ en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid. Zijn rauwe stem doet de rest.
Ian Siegal
woont sinds een jaar in Nederland en speelt ook met zijn Nederlandse band
The Rhythm Chiefs
veel gigs.
Ook Jimbo Mathus is al een gevestigde naam in de blueswereld. Deze singer-songwriter, multi-instrumentalist en Grammy-nominee uitMississippi werd wereldwijd bekend met zijn band The Squirrel Nut Zippers, maar ging na het hoogtepunt behaald te hebben, als solo bluesartiest verder. Begin mei kwam een nieuw solo album uit maar vanavond hoor je Jimbo met zijnsoulbrother Ian aan het werk.
Puur en authentieke blues, roots, folk, americana... als rauwe melk direct van de koe ! Laat je meevoeren naar de boorden van de Mississippi, hier in Rotterdam. Een puike akoestische sessie van twee helden.
Camera: Sasha Ivantic

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl