nieuws

Nederlands elftal terug in de Kuip

Het Nederlands elftal speelt tijdens de komende WK-kwalificatiereeks weer wedstrijden in de Rotterdamse Kuip. Dat is bijzonder, want de laatste jaren werden groepswedstrijden van Oranje in de Amsterdam ArenA afgewerkt.
Op 7 oktober wordt Nederland-Wit-Rusland in De Kuip gespeeld en op 9 juni 2017 staat

Nederland-Luxemburg in Rotterdam op het programma. De ploeg van bondscoach Danny Blind zit tijdens de kwalificatie voor het WK in Rusland in de poule bij Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.
Nederland-Frankrijk wordt afgewerkt in de ArenA en de locaties voor de twee resterende WK-thuisduels van Oranje in 2017 (Bulgarije 3 september) en Zweden (10 oktober) worden later ingevuld.
KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft in het verleden gezegd dat de Kuip niet meer geschikt is voor het spelen van interlands. Rotterdam zou pas weer in aanmerking komen voor interlands als er een nieuw stadion zou zijn. In de ArenA wordt er meer geld verdiend aan een interland en is de hospitality-ruimte beter. Ook om logistieke redenen werd er steevast voor Amsterdam gekozen.
Spelers van Oranje spelen liever in de Kuip, vanwege de betere grasmat en de goede sfeer. Tijdens de afgelopen EK-kwalificatiereeks gingen stemmen op om weer interlands in Rotterdam te spelen. Oranje wist zich toen niet te plaatsen voor het EK in Frankrijk.
In het verleden werd er wel vaak in de Kuip gespeeld. Tot nu toe werden er 118 interlands in de Rotterdamse voetbaltempel afgewerkt. De laatste interland in de Kuip was op 31 mei 2014, dat was een oefenwedstrijd vlak voor het WK. Er werd toen voor Rotterdam gekozen omdat de ArenA bezet was voor een concert van de toppers.