nieuws

Geitje op avontuur in Rotterdam-West

Geitje op avontuur in Rotterdam-West.
Geitje op avontuur in Rotterdam-West. © Politie Delfshaven
Als politieagent maak je soms vreemde dingen mee. Zoals het terugbrengen van mensen die niet weten hoe ze thuis moeten komen. Maar een geitje is toch wel erg bijzonder.
Agenten kregen zaterdag te horen dat er aan de Engelsestraat in Rotterdam-Delfshaven een geitje stond te blaten.


Agenten van de politie in Delfshaven kwamen er vrij snel achter dat het geitje afkomstig was van een kinderboerderij. Maar om er nou mee te gaan lopen? Nee, dan maar in de auto.


Een medewerker van de gemeente Rotterdam laat weten dat het geitje afkomstig is van kinderboerderij De Bokkesprong. "Tijdens een controleronde in de ochtend kregen we door dat er een geitje weg was", zegt ze.
"Hoe is nog altijd een raadsel hoe het diertje heeft kunnen ontsnappen. Over het hek klimmen kan het diertje niet. We zijn in ieder geval erg blij dat het beestje teruggebracht is door de politie", zegt de woordvoerder.

Politiehumor

Het ontsnapte geitje zorgde ook nog voor een discussie tussen Rotterdamse en Friese agenten. In Friesland zijn zaterdagochtend twee tijgers ontsnapt. En dan stelt een geitje niks voor, zeggen de Friese agenten. Maar dan laten de Rotterdamse agenten zich van het meest creatieve kant zien: