Eis: acht jaar cel en tbs voor 26-jarige man die wordt verdacht van doodsteken Robby Klomp in Spijkenisse

Justitie eist acht jaar cel tegen Shiwan S., de man die wordt verdacht van het doodsteken van Robby Klomp in Spijkenisse. Ook krijgt S. tbs onder dwangverpleging opgelegd als het aan de officier van justitie ligt. In de rechtbank van Dordrecht zei hij dat hij in december 2019 Klomp twee keer in zijn rug heeft gestoken om zijn broertje te beschermen. Tegen de broer is 240 uur werkstraf geëist wegens openlijke geweldpleging. Ook wil justitie hem veertig dagen de cel in, maar dat heeft hij al gezeten in voorarrest.

De 26-jarige verdachte staat samen met zijn broertje terecht voor het doodsteken van de man van 44 uit Rozenburg die op visite was in Spijkenisse. Volgens de broer stak hij Klomp omdat hij op hem afkwam met een bijl. De man van 26 zegt dat hij zelf ook gewond is geraakt bij de vechtpartij waarbij de Rozenburger om het leven kwam.

Uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) blijkt dat de man een antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft. Woede-uitbarstingen, het plegen van delicten en impulsiviteit zijn kenmerken die daarbij horen, al stelde de aanwezige psychiater dat de verdachte niet iemand is die impulsief hele agressieve dingen doet en wist wat hij deed.

Volgens justitie zou het duo van toen 22 en 25 jaar Klomp op de Lijnzaaddreef hebben gestoken, geschopt en geslagen. Hij zou ook met een bierfles zijn toegetakeld.

Klomp schoot die avond een buurtgenoot te hulp die zou zijn lastig gevallen door een paar personen.

Meer over dit onderwerp:
RECHTBANK ROTTERDAM ROTTERDAM NIEUWS MISDAAD
Deel dit artikel: