nieuws

Brandblusser en emmers water staan klaar in Vlaardingen

"Nee, we slapen niet zo lekker meer. Je denkt: hoor ik de sirenes al en waar zitten ze?" Na bijna dertig autobranden in anderhalf jaar is de nachtrust van veel Vlaardingers niet meer wat het was.
"De ramen staan 's nachts open en de telefoon ligt naast het bed om meteen 112 te bellen. En de brandblusser en de emmers water staan klaar. Wat kun je meer doen?", vertellen inwoners aan RTV Rijnmond.
Dit weekend was het weer tweemaal raak. Op het parkeerterrein achter supermarkt Hoogvliet aan de Prins Hendrikstraat werden zaterdag- en zondagavond een taxi- en een bestelbus aangestoken.
"Gewoon met aanmaakblokjes voor de barbecue", zegt een vrouwelijke omwonende. "En wat vloeistof eroverheen. En soms gebruiken ze ook andere manieren om de boel aan te steken." Haar man, die de hond uitliet, heeft het vuur van de bestelbus zondagavond rond half twaalf geblust.

Vijftien auto's in brand in 2015

Vorig jaar werden in Vlaardingen vijftien auto's in brand gestoken, dit jaar staat de teller al op dertien. De politie hield eerder een verdachte aan, maar die moest snel weer worden vrijgelaten.
"We hebben geen idee wie hier achter zit", klinkt het in de buurt. De meeste voertuigen die in de fik gaan staan geparkeerd in de Vettenoordsepolder en de Rivierzone, nabij station Vlaardingen-Centrum.