nieuws

'FC Dordrecht heeft geen geldzorgen'

19-09-Geld.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
19-09-Geld.cropresize.2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In een rapport dat de KNVB woensdag presenteert staat dat FC Dordrecht ernstige financiele problemen heeft. 'Niets van waar', zegt voorzitter Ad Heijsman.
De KNVB luidt de noodklok door een rapport te publiceren waarin te lezen is dat de financiele situatie van ere- en eerste divisie clubs zorgelijk is. De bond wil de fans doordringen van de ernst van de zaak en de clubs dwingen tot actie.
De voetbalbond hanteert in het rapport drie categorieën. Clubs in de eerste categorie worden door de KNVB scherp in de gaten gehouden. Wordt de begroting niet binnen drie jaar op orde gebracht, dan volgt intrekking van de proflicentie.
Dertien verenigingen staan onder curatele, meldt RTL Nieuws. Het zou gaan om MVV, Fortuna Sittard, Cambuur Leeuwarden, Feyenoord, NEC, AGOVV, Roda JC, Willem II, RKC Waalwijk, RBC Roosendaal, BV Veendam, FC Dordrecht en Almere City FC.
Het was al bekend dat Feyenoord in de zorgwekkende eerste categorie zit. In het rapport dat woensdag verschijnt staat dat FC Dordrecht scherp in de gaten wordt gehouden door de KNVB.
Ad Heijsman, de voorzitter van FC Dordrecht is niet verbaasd. De club was al op de hoogte en heeft bezwaar gemaakt tegen de indeling van de KNVB. Volgens Heijsman wordt FC Dordrecht onterecht in de eerste categorie gezet, vanwege een langlopende lening die nog niet terug is betaald.
"Een vervelende situatie en slecht voor het beeld van de club", aldus Heijsman. De voorzitter van FC Dordrecht is woedend op de KNVB. "Als je een komma verkeerd zet, ben je aan de beurt".
In de tweede categorie zitten clubs met een financieel zorgelijke situatie, maar die niet acuut in gevaar zijn. Clubs in de derde categorie zijn financieel gezond. Tot op heden werd de indeling nooit openbaar gemaakt.
Ad Heijsman, voorzitter van FC Dordrecht, over het rapport van de KNVB:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl