POLITIE

Brandweer uren bezig met blussen brand bij bedrijfsgebouw in Zuidland

Uitslaande brand bij een bedrijfsverzamelgebouw in Zuidland
Uitslaande brand bij een bedrijfsverzamelgebouw in Zuidland © MediaTV
De brandweer is in de nacht van dinsdag of woensdag uren bezig geweest om een uitslaande brand in een bedrijfsverzamelgebouw te blussen. Rond 02:15 uur kreeg de brandweer een melding van een 'oranje gloed' bij een gebouw aan de Scheijdelveweg in Zuidland, waar al snel bleek dat het ging om een grote brand. "We zijn met tientallen collega's bezig geweest om het vuur te bestrijden."
Dat zegt Ryan Bergkamp, woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Bij het blussen zijn een aantal deuren geforceerd en is een blusrobot naar binnen gegaan. "De brand was snel onder controle, waardoor erger is voorkomen."

Schade beperkt

Op dit moment wordt gekeken naar de schade die de brand heeft toegebracht, volgens Bergkamp valt het 'voor zover het er nu uitziet relatief mee'. "In het midden van het gebouw waar de brand is ontstaan, kan men niet terecht. De aangelegen panden worden nu gecontroleerd."
Aangezien de brand woedde op een bedrijfsverzamelgebouw, zijn geen aanliggende huizen beschadigd. Ook had de woonwijk die verderop lag geen last van de rook die vrijkwam bij de brand. Bij de brand vielen geen slachtoffers.
Rond 06:00 uur was de brand volledig geblust, waarna de brandweer de laatste controles uitvoerde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl