nieuws

Wonen in een Tiny House in Ouddorp

Martijn Wenting en Irene Ubeda wonen in hun droom. Een paar jaar geleden gaven ze hun vaste baan op, deden overbodige spullen weg en kozen voor een eenvoudiger leven. Afgelopen winter bouwden ze hun volledig zelfvoorzienende mini-huis op wielen.
Martijn en Irene staan met hun huis op camping De Klepperstee in Ouddorp, als eerste Tiny House-pioniers van Nederland.
Alles wat je nodig hebt zit in de kleine houten caravan van 15m2. Een zithoek, keuken, douche met compost-wc en een zolderetage voor bed en kast. Twee zonnepanelen zorgen voor elektriciteit.
Het Tiny House kan dankzij de panelen beschikken over internet, televisie en een tosti-apparaat. "Alleen toen ik mijn haar ging föhnen, ging het mis en sprong de stop," aldus vrijbuiter Irene.
Het stel houdt van reizen, maar heeft gekozen voor seizoenswerk op de Brouwersdam. Daardoor konden ze in de wintermaanden aan hun droomhuis werken.
Alles is zelfgebouwd, soms met technische ondersteuning zoals de installatie voor de zonnepanelen. Daardoor was het mogelijk het huisje voor 25.000 euro te kunnen bouwen.
Sinds vijf weken hebben ze een stille plek op de camping vlakbij het werk. Het stel heeft veel bekijks en krijgt regelmatig geïnteresseerd bezoek
"We zijn de allereersten in Nederland die in een Tiny House wonen en zijn ook nog eens helemaal zelfvoorzienend," zegt Martijn niet zonder trots. "We zijn ook door de RDW goedgekeurd als caravan, daardoor mogen we legaal de weg op. Dat is helemaal super."