Het weer van vandaag: mix van zon en bewolking

Vandaag zien we een mix van zon en bewolking en vanochtend blijft het droog. In de loop van de middag trekken vanuit het noorden enkele buien over de regio. De maximumtemperatuur komt uit op 12 graden. De westen- tot noordwestenwind waait vrij krachtig en aan zee krachtig of hard, windkracht 5-7.

Vanavond valt er eerst nog een enkele bui, vannacht blijft het droog met brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 9 graden aan zee en 4 graden in het oosten van de regio. Langs de kust neemt de noordwestenwind af tot matig en landinwaarts neemt de wind af tot zwak en komt uit het zuidwesten.

Zacht en droog weekendweer

Morgen een rustige dag met wolkenvelden en tussendoor af en toe zon. Het blijft overal droog en de temperatuur komt in de middag uit op 13 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind, windkracht 2 of 3. In de avond waait de wind uit het zuidoosten.

Op zondag krijgt de 40e editie van de marathon van Rotterdam te maken met prachtig herfstweer. De dag verloopt dan ook vrij zonnig en droog. Er waait een matige wind uit het zuiden- tot zuidoosten, kracht 3. De temperatuur komt in de middag uit op 13 graden.

Vooruitzichten

Begin volgende week verschijnt er meer bewolking en maandagmiddag en in de avond valt er wat lichte regen. De temperatuur loopt verder op naar 16 graden op woensdag. Op woensdag waait er ook een stevige zuidwestenwind.

Tussen 20 en 31 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur op Rotterdam Airport 13,6 graden en de minimumtemperatuur 7,0 graden. Er valt gemiddeld 28,7 mm neerslag.

Meer over dit onderwerp:
NIEUWS WEER
Deel dit artikel: