nieuws

El Azzouzi: 'Ik zou in de winter al naar Sparta gaan'

Met de komst van Zakaria El Azzouzi heeft Sparta de eerste grote aanwinst voor het komende seizoen binnen. De spits wordt gehuurd van Ajax en kwam het afgelopen half jaar al op huurbasis uit voor FC Twente. "Ik ben heel bij dat ik volgend seizoen voor Sparta kan uitkomen," zegt El Azzouzi tegenover RTV Rijnmond.
"Afgelopen seizoen heb ik bij FC Twente aan de eredivisie kunnen proeven en het was belangrijk voor mij om nog een seizoen zoveel mogelijk minuten te maken op dat niveau," vervolgt de geboren Rotterdammer. "Ik zie dit niet als een stap terug. Ik ben nog jong en moet veel spelen. Voor Sparta is het belangrijk dat we in de eredivisie blijven. Persoonlijk hoop ik mezelf in de kijker te spelen om bij Ajax in beeld te komen."
In de winterstop van afgelopen seizoen zou El Azzouzi al de overstap maken naar Het Kasteel. Destijds ging hij echter naar Enschede, waar hij vier keer scoorde in dertien wedstrijden. "In december hadden we al een gesprek en ik zou eigenlijk al naar Sparta gaan, maar dat ging niet door. We zijn contact blijven houden en dat voelde goed. Ik had al vanaf het begin een klik Alex Pastoor (trainer, red.) en de club. Dat vind ik belangrijk."
"Ik zie mijzelf in de punt van de aanval spelen. Daar voel ik me het fijnst. Ik ben meer een vertrekkende speler voor in de diepte, maar ik kan ook een bal vasthouden," laat de ambitieuze aanvaller weten. "Ik heb nog een contract voor vier jaar bij Ajax en mijn droom is om daar het eerste te halen en de eerste spits te worden," aldus El Azzouzi.