Man uit Ridderkerk (25) aangehouden met zwaar vuurwerk bij grensovergang

Een 25-jarige man uit Ridderkerk is zondagmiddag in de omgeving van Rijssen aangehouden voor het bezit van zeker 235 kilo zwaar vuurwerk. Een 22-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd ook aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen.

De politie kwam het vuurwerk tegen tijdens een gerichte controle op de import van zwaar vuurwerk bij de grensovergangen in het oosten en het noorden van het land. Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen het voertuig van de mannen rijden en gaven een stopteken. Tijdens de controle zagen de agenten dat de mannen een flinke lading zwaar vuurwerk bij zich hadden. De controle gebeurde in samenwerking met het Grensoverschrijdend Politieteam.

Bij een andere, gelijktijdige controle in Overdinkel werden een 31-jarige man uit Deventer en een 22-jarige vrouw uit Wijhe aangehouden. Zij hadden zo'n 500 kilo zwaar vuurwerk bij zich. Alle verdachten zijn door de politie ingesloten en zijn in afwachting van de verdere uitkomsten van het onderzoek.

Meer over dit onderwerp:
POLITIE RIDDERKERK NIEUWS MISDAAD 112
Deel dit artikel: