RIJNMOND SPORT

Bert uit Bleiswijk is de laatste loper van de Marathon Rotterdam

Bert komt in zijn laatste marathon als laatste loper binnen en krijgt heldenonthaal
Bert komt in zijn laatste marathon als laatste loper binnen en krijgt heldenonthaal © Rijnmond
Als laatste eindigen lijkt een twijfelachtige eer, maar bij de Marathon Rotterdam is dat anders. De laatste loper krijgt er standaard een heldenonthaal en de medaille uitgereikt van de winnaar. Samen met zijn vrouw kwam Bert, afkomstig uit Bleiswijk, binnen langs een uitzinnige menigte op de Coolsingel.
"De laatste driehonderd meter waren ongelofelijk. Ik was kapot, maar toen plots niet meer. Ik kreeg nog een beetje kramp, maar dat mag ook wel, hé. Ik loop in principe om de vijf jaar een marathon. Nu was het al 6,5 jaar geleden. Eigenlijk mocht het ook niet meer van mijn vrouw", zegt Bert.
Maar Bert stond er toch en kreeg een heldenontvangst. En direct een heldenafscheid, want voor Bert was het ook nog eens zijn laatste marathon. Maar niet voordat hij van winnaar Bashir Abdi zijn medaille kreeg uitgereikt en van burgemeester Ahmed Aboutaleb een bloemetje in ontvangst mocht nemen.
Bekijk hier de prachtige beelden van het heldenafscheid van Bert.
Bert uit Bleiswijk krijgt heldenafscheid bij marathon als laatste loper: 'Ik was kapot, maar de laatste driehonderd meter plots niet meer'