nieuws

Stoffelijk overschot in tapijt in Rotterdam-Noord

In een tapijt aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord is een deel van een stoffelijk overschot gevonden. De recherche denkt te weten wie het is, maar wil dat pas bekendmaken als de dode is geïdentificeerd en de familie is ingelicht.
Een voorbijganger klapte het tapijt open en belde daarna de politie. Agenten waren op dat moment net in de woning aan de Gordelweg van een 29-jarige man, die zich kort daarvoor voor de trein had geworpen bij station Noord.
In de woning vonden zij sporen van een mogelijk misdrijf. Volgens buurtbewoners is het slachtoffer de Roemeense echtgenote van de man.
De 29-jarige man had al langer psychische problemen. Een paar maanden geleden had hij geprobeerd zijn huis aan de Gordelweg op te blazen. Daarbij had hij de gaskraan opengedraaid.
De Roemeen is daarna opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting. Een paar weken geleden was hij daaruit ontslagen.
De buurt maakte zich na zijn terugkomst ernstige zorgen. Volgens een bewoonster zei een wijkagent dat de politie niets kon doen.