nieuws

Buren van dode vrouw in tapijt vreesden al het ergste

Buren van het Roemeense echtpaar dat donderdag in Rotterdam om het leven is gekomen, maakten zich al lange tijd zorgen. Omdat de man psychische problemen had, waren ze bang dat hij zichzelf en de buurt in gevaar zou brengen. "Hij was al eens opgenomen na een poging om zijn huis in de fik te steken."
De Gordelweg staat sinds het begin van de middag op zijn kop na een
. Op de kruising met de Bergselaan werd een deel van een stoffelijk overschot gevonden in een tapijt.
Langer problemen
Na onderzoek blijkt dat het vermoedelijk om een Roemeense vrouw gaat. Haar man had 's ochtends zelfmoord gepleegd door voor de trein bij station Rotterdam-Noord te springen.
"De man had al lang problemen", vertelt de bovenbuurvrouw van het stel op Radio Rijnmond.
"Een paar maanden geleden heeft hij het gas aan gezet. We roken toen een hele gaslucht. Daarna bleek dat hij ook met benzine had gestrooid over matrassen. Gelukkig heeft hij ze niet in de fik gezet. Anders had ik hier niet meer gezeten."
Genezen
Buren zeggen dat de man daarna een paar maanden is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Maar na een paar weken was hij opeens weer thuis. "Hij was genezen verklaard", vertelt zijn buurvrouw. Volgens haar is dat het enige wat de buurt heeft gehoord.
"Ik zag hem vorige maand opeens lopen", aldus de buurman. "Ik vond het al vreemd. Maar ja, ik ga er niet over of hij ontslagen mag worden of niet. En dan kom je nu deze lugubere situatie tegen."
Tapijt
Zowel de buurman als de buurvrouw hebben het tapijt zien liggen. "Ik ging de hond uitlaten en toen ik terugkwam, zag ik een verwarde man om zich heen kijken", vertelt de buurman. "Toen zag ik opeens een helikopter en gingen alle alarmbellen af."
"Maar je staat er niet echt bij stil dat er een lichaam in kan zitten", gaat de buurvrouw verder. "Ik dacht nog wel: 'goh, past dat tapijt niet in de container?' Maar er ligt wel vaker iets voor wat er niet in past."
Meerdere bewoners zeggen dat ze zo ongerust waren dat ze ergens nu zelfs opgelucht zijn dat 'de situatie ten einde' is.