Duizenden motorfanaten naar Rockanje

Motorliefhebbers komen dit weekend weer volop aan hun trekken in de regio Rijnmond. In Rockanje racen weer tal van klassieke motoren. Ook verzamelen zich duizenden Harley-rijders in de gemeente.
De motorraces in Rockanje trekken jaarlijks een publiek van 3500 tot 5000 bezoekers. Dat zou mede komen door het bijzondere karakter van het grootste evenement op Voorne-Putten, dat volledig draait op vrijwilligers.

''De Rockanje Classic Races zijn uniek aangezien deze plaats vinden op het nog enige originele stratencircuit in Nederland'', aldus de organisatie. De motoren racen onder meer door het duingebied van Rockanje.Niet alle motorfanaten in Rockanje komen voor de race. In de gemeente vindt op hetzelfde moment de Benelux H.O.G. Rally plaats, een besloten bijeenkomst voor bezitters van een Harley-Davidson. Daar worden ongeveer tweeduizend mensen verwacht.

Hoewel de rally is bedoeld voor Harley-rijders, krijgen ook andere motorfanaten de kans een glimp van de voertuigen op te vangen. Honderden bikers rijden zondag volgens de gemeente in een parade door Rockanje, Tinte, Brielle en Oostvoorne.

Tijdens die tocht wordt tussen 12:00 en 13:30 tijdelijk een aantal wegen afgesloten. Dat zorgt mogelijk voor verkeershinder, waarschuwt de gemeente. Ook kunnen dieren als paarden, koeien en honden schrikken van het geluid van de motoren.
Deel dit artikel:

Reageren