Budo Ryu verkozen tot 'Ons Kluppie 2016'

Budo Ryu Rotterdam is zaterdag verkozen tot Ons Kluppie 2016. De aikibudo-, judo-, jiujitsu- en chu yu do-vereniging liet Tennisvereniging Alexanderstad en Taekwondovereniging Abdel-Kwan achter zich in de finale. Behalve de titel 'Ons Kluppie 2016' mag Budo Ryu ook rekenen op 2500 euro.

Jurylid Leontien van Moorsel las op het complex van IJVV De Zwervers het rapport voor. "De winnaar maakt de laatste jaren een forse groei door en dat hebben ze mede te danken aan een breed sportaanbod. De club is sfeervol en heeft veel vrijwilligers. Het is een familieclub bij uitstek, waar de passie en emotie voelbaar waren in de reportage. Ik heb zelfs een traantje weggepinkt", aldus Van Moorsel tijdens de bekendmaking van de winnaar.

Vorig jaar wist voetbalclub IJVV De Zwervers de verkiezing te winnen. Ons Kluppie is een samenwerking tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport.

Deelnemers
De tien verenigingen die streden om Ons Kluppie 2016 waren naast finalisten Budo Ryu Rotterdam, TV Alexanderstad en Abdel-Kwan Rotterdam ook EBV Baros (basketbal), HSV 1946 (turnen en springen), Rotterdamse Rugby Club (rugby), Atomium ’61 (handbal), TIOG (sloeproeien), VOB (voetbal) en WV Aegir (watersport).
Meer over dit onderwerp:
Ons Kluppie 2016
Deel dit artikel:

Reageren