Excelsior Maassluis landskampioen bij de amateurs

Excelsior Maassluis is landskampioen bij de amateurs. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk verloor zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Lienden met 3-2, maar dat was na de eerdere 2-0 zege op de kampioen van de zondagtopklasse genoeg voor de titel.
Ahmad Mendes Moreira kroonde zich tot man van de wedstrijd op sportpark Dijkpolder. De aanvaller scoorde in blessuretijd de tweede treffer van Excelsior Maassluis, juist op het moment dat iedereen dacht aan een verlenging. Excelsior Maassluis stond op het moment van de prachtige treffer van Mendes Moreira met 3-1 achter. Die stand zou verlenging betekenen, maar de aanvaller zorgde met zijn 'streep' voor een explosie van vreugde.
Na het fabuleuze moment van de 20-jarige aanvaller had Lienden nog drie minuten de tijd om alsnog een verlenging uit het vuur te slepen, maar de mannen uit Maassluis hielden stand en mochten wederom een kampioensschaal in ontvangst nemen.
Het duel in Maassluis begon minder goed dan het eindigde. FC Lienden kwam na een half uur voetballen geheel tegen de verhouding in op voorsprong via Frank Wiafe-Danquah en voerde zo de druk flink op. Toch had die druk geen invloed op Excelsior Maassluis. De zaterdagploeg zocht wederom de aanval en werd beloond met een strafschop. Stefan Kruithof bleef kalm en benutte één minuut voor rust het buitenkansje.
Direct na rust liet Lienden zien absoluut niet afgeschreven te mogen worden. Lienden-speler Mo Ajiach ging er vandoor en werkte de bal prima binnen: 1-2. Vanaf dat moment leek het helemaal fout te gaan met de thuisploeg. Lienden drukte door en tot overmaat van ramp ging doelman Jean-Paul van Leeuwen in de fout. Van Leeuwen liet een voorzet vanaf de zijkant uit zijn handen glippen. Een Lienden-speler reageerde attent en schoot de 1-3 binnen.
Gelukkig voor iedereen met een Excelsior Maassluis-hart herpakte de ploeg zich en werd de slag op het middenveld weer gewonnen. Het resulteerde tien minuten voor tijd in een grote kans voor Mendes Moreira, maar hij bewaarde zijn moment van glorie tot het laatst.