ROTTERDAM

Gemeente: overlastgevend reclamedoek Binnenweg is illegaal en moet direct weg

's Avonds wordt het megareclamedoek aangelicht
's Avonds wordt het megareclamedoek aangelicht © Rijnmond
De gemeente Rotterdam eist dat het megagrote reclamedoek dat het uitzicht ontneemt van een appartementencomplex op de hoek van de Oude Binnenweg en Karel Doormanstraat onmiddellijk wordt weggehaald. Als de eigenaar dat niet doet, dan volgt er een dwangsom.
De steigers met het doek blokkeren al zeker twee maanden het zicht van de bewoners. Dat maakt de bewoners depressief, klaagden de bewoners eerder. 's Avonds staan er schijnwerpers gericht op het doek, zodat het licht naar binnen komt.
De gemeente Rotterdam laat nu weten dat het reclamedoek illegaal is. "De gemeente stuurt vanmiddag een brief en sommeert daarin de eigenaar van het doek om dit zo snel mogelijk weg te halen. Als de eigenaar dat niet doet, dan volgt een last onder dwangsom."

Al twee keer vervangen

Verhuurder VP&A liet eerder weten dat de steigers nodig waren om werkzaamheden aan de gevel uit te voeren. Maar die zijn er niet geweest. In september werden de eerste reclamedoeken opgehangen. Inmiddels zijn ze al twee keer vervangen, zonder dat er werkzaamheden zijn uitgevoerd.
De verhuurder heeft de bewoners een compensatie van 500 euro aangeboden. Een reclamedoek ophangen op de locatie in kwestie kost een adverteerder 99 duizend euro per twee weken.
In een reactie aan Rijnmond heeft VP&A laten weten dat er weldegelijk gevelwerkzaamheden gepland stonden, maar dat de aannemer de verhuurder heeft laten zitten.
Uitzicht vanuit het woonkamerraam van Nathalie
Uitzicht vanuit het woonkamerraam van Nathalie © Rijnmond
De situatie aan de Binnenweg leidde zelfs tot Kamervragen van PvdA-kamerlid Nijboer.