nieuws

Geen wapen gevonden bij doodgeschoten verdachte Schiedam

De man die in het Schiedamse Prinses Beatrixpark is doodgeschoten door de politie, is een 21-jarige Capellenaar. Bij het lichaam is volgens het Openbaar Ministerie nog geen wapen gevonden.
Dat betekent volgens een woordvoerster van het OM niet dat de verdachte ongewapend was. Er wordt nog steeds naar een wapen gezocht in het park.
De Capellenaar overleed nadat hij maandagavond was neergeschoten door een agent, die reageerde op een melding van een beroving waarbij zou zijn geschoten.
Melding
De politie is nog steeds druk op zoek naar degene die de beroving heeft gemeld. De identiteit van de beller is nog altijd onbekend.

De verdachte die na melding werd neergeschoten in het park, voldeed aan het signalement van de berover. De politieman die schoot heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

3D-scan

In het park is dinsdag de hele dag technisch onderzoek uitgevoerd. Onderzoekers maakten onder meer een 3D-scan van de situatie.
Justitie hoopt de zaak snel te kunnen afronden ''in het belang van de nabestaanden van de man, als ook in het belang van de politieman.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl