nieuws

Zanger Guus Bok komt met nieuw Rotterdam-lied

Rotterdam is door de jaren heen al regelmatig bezongen, maar dat weerhield Guus Bok er niet van om zich te mengen in de talloze liedjes die over de stad zijn verschenen. Met het nummer 'Rotterdam Leeft In Mij' hoopt de zanger een nieuwe Rotterdam-hit te scoren.
Het was tekstschrijver Rico Hop die met het idee kwam. "Ik wilde altijd al een lied over Rotterdam schrijven. Als ik aan mensen vroeg: wat is nou hét lied van Rotterdam? Dan kreeg ik vaak geen antwoord. Daarom vond ik dat er nog één bij moest", zegt Hop tegenover
Radio Rijnmond
.
Hop ging vervolgens met zijn plannen naar Bok, met wie hij al ruim drie jaar samenwerkt. "Ik dacht: een lied over Rotterdam... Het zal wel", was de eerste reactie van de zanger uit Ridderkerk. "Daarna waren we in een huisje op een 'songwriting-weekje' en had ik de melodie in een paar minuten."

Episch nummer

Bok: "Het is een episch nummer. Een 'anthem song' zoals wij dat noemen. Het begint heel klein en eindigt gigantisch groot met een orkest. Het is echt een lied dat groots in stadions gezongen kan worden."
'Rotterdam Leeft In Mij' gaat over een persoon die alles in zijn leven is kwijtgeraakt, maar altijd kon bouwen op zijn stad. "Dat is het gevoel."

Goed doel

De inkomsten die het duo binnenhaalt met 'Rotterdam Leeft In Mij' gaan naar een goed doel, namelijk het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. "Het is om Rotterdam op de kaart te zetten."
Het lied is woensdag gelanceerd met een bijbehorende videoclip. "Daarin zitten onder andere helikopter-beelden die mensen nog nooit hebben gezien. Ik ben er echt trots op", aldus Guus Bok.