nieuws

Justitie: doodgeschoten man Beatrixpark belde zelf politie

De 21-jarige Capellenaar die maandag door een agent werd doodgeschoten in het Schiedamse Beatrixpark, heeft volgens Justitie in Rotterdam zelf de politie gebeld om melding te maken van een beroving. Daarbij heeft hij zijn eigen signalement doorgegeven als dat van de dader.
''Een familielid van de 21-jarige Capellenaar die maandagavond in Schiedam door een politieman werd neergeschoten, heeft zijn stem herkend als van degene die een melding bij 112 heeft gedaan'', liet het Openbaar Ministerie woensdagmiddag weten.
Ook is naast het lichaam van de Capellenaar de telefoon gevonden waarmee de politie is gebeld. ''In die melding zegt de beller dat hij is beroofd en beschoten en geeft hij een signalement van de dader'', meldt het Openbaar Ministerie.
Valse melding
De Rijksrecherche en OM houden er rekening mee dat de melding vals was en dat de man bewust op zoek was naar een confrontatie met de politie. Het OM benadrukt dat het onderzoek nog in volle gang is en zich richt op meerdere scenario's.
Eerder zeiden bronnen rond het onderzoek al dat de Capellenaar zijn dood mogelijk zelf heeft uitgelokt. Het OM spreekt over een 'verschrikkelijke' situatie voor de nabestaanden van de man en de agent die zijn wapen gebruikte.
Eerder stierf ook de vader van de man al nadat hij was getroffen door een politiekogel. Dat gebeurde in 2010 bij een hotel in Nijmegen.