nieuws

Plannen voor protestmars voor doodgeschoten Capellenaar

Wegwijzerbord Beatrixpark (Archieffoto)
Wegwijzerbord Beatrixpark (Archieffoto)
Sympathisanten van de doodgeschoten Capellenaar Mitchel Winters willen vrijdag in Schiedam demonstreren tegen ''politiegeweld en misleiding door media''.
De 21-jarige man overleed maandag nadat hij in het Beatrixpark was getroffen door een politiekogel. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de Capellenaar uit was op
Activisten denken daar anders over. ''Alles wijst erop dat de dood van Mitchel gevolg is van etnisch (lees: racistisch) profileren door de politie'', klinkt het op de Facebookpagina Justice for Mitchel Winters.
Tientallen mensen hebben zich via de pagina aangemeld om mee te lopen in de protestmars van het Stationsplein naar het park waar Winters overleed. Daarna trekt de stoet naar het politiebureau. ''Om onze eisen kenbaar te maken aan de politie.''
Waarheid
De activisten willen onder meer de waarheid over de dood van de man. Ook eisen ze ''dat de politie stopt met het nemen van niet-witte levens.'' Ze verwijzen naar de dood van onder meer Mitch Henriquez, die stierf na zijn aanhouding.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Schiedam is nog geen vergunning aangevraagd voor het protest. De gemeente kan zelf ook geen contact opnemen met de organisatoren, omdat onduidelijk is wie achter de Facebookpagina zit.