nieuws

Raad Rotterdam wil af van kolencentrales

Kolencentrale
Kolencentrale
Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil dat de kolencentrales in het havengebied worden gesloten. De uitstoot van de vier centrales is volgens de politici de oorzaak van een groot deel van de luchtvervuiling in de stad.
Een raadsmeerderheid schaarde zich achter een motie van GroenLinks, PvdA, SP en PvdD. Daarin wordt het gemeentebestuur opgeroepen om bij het kabinet aan te dringen op sluiting van de energiecentrales.
"Die kolencentrales vervuilen bij elkaar net zoveel als 10 miljoen auto's", waarschuwt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. De centrales zouden bovendien een belemmering vormen om duurzame stroom te produceren.
Opening
In de raad klonken onlangs al kritische geluiden toen burgemeester Ahmed Aboutaleb een kolencentrale opende op de Tweede Maasvlakte. GroenLinks vond dat de burgemeester moest wegblijven, maar een raadsmeerderheid dacht daar anders over.
Aboutaleb vond ook dat kolencentrales moeten sluiten, zo zei hij bij de opening van de centrale. De burgemeester noemde geen termijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl