nieuws

Gemeente verbiedt route protestmars voor doodgeschoten Mitchel

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in het Beatrixpark
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in het Beatrixpark © Maikel Coomans
Schiedam voelt niets voor een protestmars naar het Beatrixpark en een politiebureau naar aanleiding van de dood van Mitchel Winters. Mensen die willen demonstreren mogen wel van het station naar het gemeentehuis aan het Stadserf lopen.
De 21-jarige Winters werd maandag dodelijk getroffen door een politiekogel in het Prinses Beatrixpark in Schiedam. Justitie, die de dood van Winters heeft onderzocht, vermoedt dat de man uit was op een confrontatie met de politie.
Activisten denken daar anders over. Ze wilden vrijdag in een protestmars tegen 'politiegeweld en misleiding door media' lopen van het Beatrixpark naar het politiebureau aan het Blijdorpplein, "om onze eisen kenbaar te maken aan de politie.''
Openbare orde
De gemeente schrijft op zijn Facebookpagina dat "de route die door de organisatoren is aangekondigd met het oog op de openbare orde en veiligheid niet voor de demonstratie kan worden gebruikt." Ook is de mars niet 72 uur van te voren aangekondigd, zoals moet.
Burgemeester Lamers zegt vrijdag dat het Stadserf beschikbaar is voor een eventuele demonstratie. Maar hij heeft de organisatoren van de protestmars nog niet kunnen bereiken. Het is daarom nog onduidelijk wat er vrijdagavond gaat gebeuren.

'Mars gaat door'

Onbekenden hebben op sociale media aangekondigd dat de mars gewoon doorgaat. Tientallen mensen hebben al laten weten dat ze zullen komen.