nieuws

Gastransporteur rekent meer kosten dan nodig

gaswinning
gaswinning
Gasunie Transport Services (GTS) rekent meer kosten dan nodig is bij het door de leidingen pompen van gas. Daar moet het dochterbedrijf van Gasunie de komende vijf jaar stapsgewijs iets aan gaan doen, heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald.
De toezichthouder heeft de bedrijfsvoering van GTS vergeleken met die van vergelijkbare gastransporteurs in Europa. Het blijkt dat de Nederlandse onderneming beduidend minder efficiënt werkt.
GTS wordt in de gaten gehouden omdat het bedrijf een monopoliepositie bekleedt. Marktwaakhond ACM vindt het belangrijk dat er geen te hoge tarieven gerekend worden, zodat afnemers van gas niet meer betalen dan nodig is.
Of de energierekening van consumenten hierdoor straks lager gaat uitvallen, is nog niet duidelijk. Partijen kunnen nog op het besluit reageren. En hoe hoog de tarieven van GTS precies zullen zijn, wordt pas later bekend.
Gasunie laat weten bezwaar te maken tegen de beslissing. Volgens een woordvoerder heeft ACM in het vergelijkende onderzoek te weinig rekening gehouden met de verschillen tussen GTS en de buitenlandse netbeheerders. Gasunie gaat de toezichthouder hierover een uitgebreide schriftelijke reactie sturen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl