nieuws

Atleten verkennen parcours WK Triathlon

Een groep atleten en para-atleten heeft vrijdag, samen met Rob Barel en toernooidirecteur Erben Wennemars, het Rotterdamse parcours van de WK Triathlon verkend. De Maasstad is het podium van het WK Paratriathlon, dat plaatsvindt op 23 en 24 juli 2016, en het WK Triathlon 2017. Bij beide evenementen worden veel recreanten verwacht.
De atleten maakten vrijdag een rondje door Rotterdam. Er werd eerst gezwommen in de Rijnhaven, waarna de atleten langs verschillende iconen van Rotterdam fietsten, zoals de Erasmusbrug en de Brienenoordbrug. De verkenning van het parcours werd afgesloten met een stukje hardlopen.
Rob Barel is voormalig wereldkampioen triathlon en nu verantwoordelijk voor de technische zaken. Hij verwacht in juli al een recordaantal deelnemers te ontvangen in Rotterdam. "Dit is absoluut uniek. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een triathlon in de binnenstad van een grote stad wordt gehouden. Het is natuurlijk nog een jonge sport. Volgend jaar is het helemaal een gekkenhuis als heel de wereld hier staat," aldus Barel.
Oud-schaatser Erben Wennemars is na zijn schaatscarrière veel blijven sporten. Hij neemt als toernooidirecteur de promotie voor zijn rekening. "Ik geloof heel erg in sporten. De triathlon is drie verschillende sporten combineren en dat dan zo goed mogelijk volbrengen. Het komt hier in Rotterdam, een mooie stad met een mooi parcours. Maar juist de combinatie van absolute topsport en het feit dat iedereen mee kan doen, dat maakt dit sportevenement zo mooi," aldus de oud-schaatser. Wennemars denkt minimaal 5000 mensen aan de start te zien.