nieuws

Beans & Fatback in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd sluit deze week af met een spetterend optreden van Beans & Fatback. Het 7-koppige collectief is klaar voor het festivalseizoen na een clubtour rond het derde album Heroine Lovestruck. Een muzikale film zonder beeld die je een natte rug van opwinding bezorgt.
Opzwepend, energiek, smerig, retro, cool, zomaar een paar steekwoorden die me te binnen schieten bij het beluisteren van het nieuwe album.
Beans & Fatback
zijn ruiger dan ervoor en weten hoe gas te geven en wanneer te remmen. De band is ooit ontstaan rond
Onno Smit
van
The Lefties Souls Connection
. Die inspireerde en verzamelde muzikanten om hem heen om een plaat te maken. Het werd een kookboek met plaat en dat smaakte letterlijk naar meer.
All I think about
werd een bescheiden hitje.

Drie jaar later in 2013 verscheen het album
With Skin Attached
en bleek het geen eenmalig muzikaal project. De single
Use Me
deed het best goed. Nu is daar
Heroine Lovestruck
en weer overtreft de band zichzelf. Goede recensies, vakmanschap én goede liveshows. Daar komt bij dat met name in de VS de muziek van de band met regelmaat wordt gebruikt voor TV-series, films, commercials. Opvallend is dat
Sally the Shape
van het nieuwe album door Apple is gebruikt in de commercial voor een nieuwe
i-phone
.
Beans & Fatback dus in Live uit Lloyd, binnenkort op Oerol en op nog veel meer plekken in Nederland en Europa. Ga dat zien!
Met:Onno Smit - zang, gitaar, Paul Willemsen - gitaar, achtergrondzang, Jet Stevens - basgitaar, Gerhardt Heusinkveld - achtergrondzang, percussie, Jeroen Tenty - farfisa en hammond, Toon Oomen - drums, achtergrondzang, gitaar, Cody Vogel - drums, percussie.
Videoregistratie vind je later hier.