nieuws

10 jaar cel geëist voor doden moeder

Justitie heeft in hoger beroep 10 jaar celstraf geëist tegen een 53-jarige Rotterdammer voor het doden van zijn 79-jarige moeder. De man was in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank, die hem eerder tot eenzelfde straf veroordeelde.
Nadat de zoon uit zijn eigen huis was gezet woonde hij enkele jaren samen met zijn moeder. De vrouw verhuisde in 2009 naar een verzorgingshuis en verbrak het contact.
Drie jaar later kwam het contact toch weer op gang. De zoon had de sleutel van haar kamer en deed boodschappen voor zijn moeder. De man nam met haar pinpas kort voor en na de dood van de vrouw in totaal duizend euro op.

DNA-sporen

Het slachtoffer werd in december 2012 dood gevonden door een thuiszorgmedewerkster. De bejaarde vrouw lag levenloos op bed.
Uit onderzoek bleek later dat er DNA van de zoon op haar hoofdkussen zat. Ook was hij twee dagen voor de vondst van de vrouw meerdere keren langdurig aanwezig in het verzorgingshuis, zo bleek uit camerabeelden.

Tragisch

Gedragsdeskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis bij de man vastgesteld. Justitie noemt de hele zaak tragisch.
''Niet alleen omdat een zoon zijn moeder op gruwelijke wijze heeft gedood, maar ook omdat de liefde van de moeder voor haar zoon haar misschien uiteindelijk fataal is geworden'', aldus de advocaat-generaal.