nieuws

Philharmonisch Orkest geeft gratis Vaderdagconcert

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft opnieuw een gratis concert. Op vaderdag (zondag 19 juni) treedt het orkest op in De Doelen. Het concert wordt geleid door de 27-jarige Israëlische dirigent Lahav Shani.
Met dit soort optredens wil het orkest een breder publiek live laten genieten van symfonische muziek. "Er zijn ontzettend veel mensen die naar klassieke muziek luisteren, maar slechts een klein aantal gaat daadwerkelijk naar de concertzaal", zegt woordvoerder Pim Halkes. "Het blijkt dat als je af en toe een gratis concert geeft, daar enorme animo voor is en dan vooral van mensen die het vrijblijvend eens willen proberen."
De musici gaven eerder al gratis concerten op treinstation Rotterdam Centraal en met Bevrijdingsdag in De Doelen. Tijdens dat laatste concert was het zo druk, dat mensen aan de deur werden teleurgesteld. Daarom moeten deze keer kaartjes worden gereserveerd.

Repertoire

Tijdens het concert op 19 juni staan Beethoven, Mozart en Tsjaikovski op het programma. Dirigent Shani bespeelt tijdens pianoconcert nr. 20 van Mozart zelf de piano.
"Onze ervaring is dat als mensen eenmaal zo'n tachtigkoppig orkest live hebben gehoord, iedereen denkt: dit is fantastisch, waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?'', aldus Halkes.
Wie naar het Vaderdagconcert wil, moet er wel snel bij zijn. Sinds dinsdag kunnen vier kaarten per persoon worden besteld op de website van het orkest.