nieuws

Toeristenbureau naar historisch Schielandshuis

Toeristen die Rotterdam bezoeken, kunnen voortaan voor informatie terecht in het zeventiende-eeuwse Schielandshuis. Rotterdam Tourist Information, dat tot nog toe aan de Coolsingel zat, is er sinds dinsdag gevestigd. Eerst nog in containers, maar na een verbouwing in het pand zelf.
"We zaten op een mooie plek, maar we zagen het Schielandshuis leegstaan. Een fantastische kans om daar iets moois van te maken", vertelt Ron Voskuilen van promotieorganisatie Rotterdam Partners. "Het is een uniek gebouw, een van de weinige oude gebouwen die zijn blijven staan in het centrum van Rotterdam."

Tijdlijn

Bezoekers en toeristen inspireren, dat is de bedoeling. Het toeristische bureau wil onder meer aan de hand van een uitgebreide tijdlijn met foto's laten zien wat er allemaal te doen is in de stad. "Het verleden, het heden en de toekomst", zegt Voskuilen.
"We willen veel meer foto's laten zien en een etalage zijn voor alle attracties van Rotterdam. Verder willen we vooruitkijken en laten zien wat Rotterdam allemaal nog gaat brengen in de toekomst."
Het Schielandshuis aan de Korte Hoogstraat wordt het komende halfjaar aan de binnenkant onder handen genomen. In januari is de opening gepland. Niet alleen bezoekers, maar ook bewoners kunnen dan de tuin en het pand in.