nieuws

Beter voor Dordt wil vv Dubbeldam helpen

Beter voor Dordt wil voetbalvereniging Dubbeldam helpen om een nieuw clubhuis te realiseren. De partij wil de kosten van nieuwbouw op de huidige locatie afwegen tegen die van nieuwbouw, elders op sportcomplex Schenkeldijk.
De club reageerde vorige week verbijsterd toen burgemeester en wethouders van Dordt bekend maakten, dat de club niet hoeft te verhuizen en hulp bij nieuwbouw dus niet noodzakelijk is. Beter voor Dordt vindt die conclusie van het college van b&w te voorbarig.
De grootste partij in de Dordtse gemeenteraad zegt "voorstander van nieuwbouw voor voetbalvereniging Dubbeldam" te zijn en te blijven. Voor herhuisvesting van enkele sportclubs in de stad wil het college van b&w 5,7 miljoen euro uittrekken.
Al meer dan tien jaar was sprake van verhuizing van Dubbeldam. De club zou plaats moeten maken voor het het Belthurepark, in de volksmond beter bekend als Golf en Wonen. Beter voor Dordt heeft dat plan nooit zien zitten en is wil dat het definitief geschrapt wordt.
Nu uitvoering van het plan voor een golfbaan, met villa's rondom, er niet meer van lijkt te komen, hoeft de club niet meer van z'n huidige plek weg. OMC, Movado en tafeltennisclub Dordrecht moeten wel verhuizen. Beter voor Dordt wil daarover in oktober duidelijkheid.