nieuws

Expositie Rotterdamse natuurfotograaf Lanting

Burgemeester Aboutaleb opent woensdag de overzichtstentoonstelling van Frans Lanting in het Fotomuseum in Rotterdam. De van oorsprong Rotterdamse Lanting won verschillende keren de World Press Photo in de categorie Natuur.
Voor het fotomuseum in Rotterdam selecteerde Lanting 150 foto's van de miljoenen beelden die hij in zijn carrière heeft gemaakt. Daar horen ook de foto's bij die hij veertig jaar geleden maakte aan de Kralingse Plas ook.

"Ik heb foto's gemaakt van de vier jaargetijden en daarbij wilde ik vooral het gevoel van de vier seizoenen overbrengen", aldus Lanting.
In eerste instantie maakte hij de foto's voor zichzelf maar nadat hij ze in ging sturen en de afbeeldingen gepubliceerd werden, kreeg hij meer zelfvertrouwen.
"Ik heb inmiddels dertig reportages gemaakt voor National Geographic", vertelt de Rotterdammer die nu met zijn vrouw in Amerika woont.
Zijn laatste projecten zijn respectievelijk met de iPhone en een 100 jaar oude camera gemaakt. In de serie foto's gemaakt met de iPhone combineert de fotograaf foto's van stadsgezichten met natuurlijke landschappen.
Met de 100 jaar oude camera gaat Lanting volgend jaar terug naar Antartica waar hij foto's wil schieten zoals ze tijdens expedities werden gemaakt." Je moet als artiest elke keer met iets nieuws komen, want anders verval je in routine en dat wil ik niet."