nieuws

Iris haalt doppen en geld op voor hulphond

De gehandicapte Iris (29) uit Maassluis heeft 18.000 euro aan donaties gekregen voor een hulphond. Een paar maanden geleden startte ze met hulp van vrienden een actie om zoveel mogelijk flesdoppen in te zamelen.
Nu zegt een gelukkige Iris: "Stop maar met de doppen!". Op 9 juli gaat ze de meer dan 34 bigbags in leveren. "Het geld ga ik gebruiken voor hondenvoer, verzekeringen en de dierenarts".
Na een oproep op Facebook stroomden vanuit heel Nederland de doppen van limonadeflessen inmiddels binnen. De afsluiters gaan tegen betaling naar een recyclebedrijf. Dat betaalt voor een kilo 0,25 euro.
Iris: "Maar mensen en bedrijven begonnen opeens geld te doneren omdat ze het met de doppen veel te lang vonden duren". Nu is het zoeken naar een 1 jarige hulphond, zodat ze met de speciale training kan beginnen.

Meer zelfredzaamheid

Iris is spastisch en woont in een 24-uurs zorgvoorziening. Een hulphond die deuren opent, spullen opraapt en bijvoorbeeld een jas aan kan geven zou dat niet veranderen, maar haar wel een stuk zelfredzamer maken.
Maar haar verzekering vindt het niet nodig om een cent mee te betalen, omdat ze al wordt verzorgd.