nieuws

Rotterdamse Congolees Lwela Kasulwe in Live uit Lloyd

De Afrikaanse muzikant en zanger Lwela Kasulwe is woensdagavond te gast in Live uit Lloyd. De Rotterdammer die in Congo werd geboren presenteert deze week zijn debuutalbum in De Doelen en RTV Rijnmond pakt de primeur.
Lwela Kasulwe
is geboren in de tweede stad van het Afrikaanse land;
Lubumbashi
en kwam in 1998 naar Rotterdam. Daar bouwde hij een nieuwe leven op als teenager, rondde zijn opleiding af en ging werken. Zijn grote passie bleef echter de muziek en jaren later pakte hij op aandringen van zijn vrouw de gitaar weer op en zie daar:
donderdag 9 juni
lanceert Lwela zijn eerste plaat in
in Rotterdam, met de titel
Nipe Suluhisho
.
Lwela (36)is gediplomeerd geluidstechnicus, electra-installateur én vrachtwagenchauffeur maar bovenal muzikant, zónder muzikale opleiding. De muziek, ritmes, teksten, inspiratie haalt-ie uit zijn leven. Bij de plaat krijg je dan ook vertalingen van de songteksten, want die zijn in Swahili en Lingala, een bantu-taal uit Congo.
Lwela Kasulwe dus in Live uit Lloyd. Een aangename kennismaking met een man die in Rotterdam-West ook nog bekend staat als 'de aardige tuinman'. Luister Live uit Lloyd voor de muziek én verhalen van de Afrikaanse Rotterdammert. Muzikale act 1198 alweer sinds de start vanLive uit Lloyd in 2009.
Met Lwela Kasulwe - zang en bas, Erik Ritfeld (ex-Postmen) - keys, Udo Domandt - drums, Marijn Van Der Linden - gitaar en Veronica Mendes - zang