nieuws

Team Roompot verkent parcours NK wielrennen

Vanaf 18 tot en met 25 juni zijn de Nationale Kampioenschappen wielrennen op de weg op Goeree-Overflakkee. Anderhalve week voor het evenement ging team Roompot-Oranje Peloton van Rotterdammer Michael Zijlaard alvast het parcours verkennen.
Voor Team Roompot de belangrijkste wedstrijd van het jaar, om daar te kunnen concurreren met de grotere ploegen Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin. Zijlaard: "Voor ons is het belangrijkste dat we er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt. Wij willen er in ieder geval voor zorgen dat we kleur geven aan de wedstrijd."
Het parcours dit jaar is vlak, en Zijlaard is blij dat ze de tijd hebben om een verkenning te doen: "Parcourskennis is altijd een groot voordeel. Ze hebben nu allemaal gezien dat er kansen liggen, je kunt heel snel hier verrast raken. Een Nederlands kampioen in de regio waar Roompot mee verbonden is zou heel mooi zijn."
Nick van der Lijke heeft als renner het parcours gezien en zegt dat de wind belangrijk is: "Het is smal en vlak, je gaat behoorlijk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Je krijgt als er wind staat een koers die uiteindelijk een slijtageslag wordt. De topfavorieten zullen de sprinters en de klassieke renners zijn."