nieuws

'Die bejaarde man reed recht over hem heen'

Tientallen kinderen zagen woensdagmiddag hoe in Ridderkerk een jonge fietser werd overreden door een automobilist. Er was op dat moment vlak bij het ongeluk een Straatspeeldag bezig.
Een van de kinderen op Radio Rijnmond: ''Er was een oudere bejaarde man die kwam aanrijden. Twee fietsers werden ingehaald door een jongen en die zag de auto aankomen. Hij glijdt uit, valt van zijn fiets en die bejaarde man reed recht over die jongen heen'', aldus het geschrokken kind.
De 11-jarige fietser raakte zwaargewond. De automobilist reed na de aanrijding op de Staringlaan een vijver in en moest door omstanders uit het water worden gered.
De organisatie van de Straatspeeldag probeerde na het ongeval zoveel mogelijk kinderen naar een sporthal in de buurt te laten gaan, waar Slachtofferhulp klaar stond om zich over de jonge getuigen te bekommeren.
Alle scholen in Ridderkerk worden opgeroepen donderdagochtend aandacht aan de aanrijding te besteden omdat mogelijk nog meer kinderen getuige zijn geweest van het drama.
Luister hierboven het interview met de jonge ooggetuige.